• Gemakkelijk bestellen en afhalen in de winkel
  • Gratis thuisbezorgd vanaf € 75
  • Gratis afhalen en retourneren in de winkel
  • Persoonlijk advies in onze winkel
menu
0
Vandaag geopend van 09:00 tot 18:00

De poezepil: anticonceptie voor uw kat

Ook voor poezen bestaat er anticonceptie: de poezepil. Deze dient wekelijks te worden gegeven. Doordat de vrouwelijke hormoonhuishouding wordt beïnvloed, blijft de krolsheid uit en kan ze niet drachtig worden.

Bijwerkingen van de poezepil

Wanneer u overweegt om de poezepil aan uw kat toe te dienen, is het belangrijk om rekening te houden met de bijwerkingen hiervan.

  • Bij gebruik van de poezepil op lange termijn bestaat er een risico op verschillende bijwerkingen: baarmoederontsteking, kwaadaardige melkkliertumoren, cysten op de eierstokken, Dolly Parton Syndroom en Diabetes mellitus (suikerziekte).
  • Ook bij gebruik op korte termijn bestaat er een aanzienlijk risico op melkkliertumoren.

Alternatieven voor de poezepil

Sterilisatie

Sterilisatie is een beter alternatief. Dit zorgt ervoor dat de poes niet meer krols wordt en dus niet meer drachtig kan worden. De kans op melkkliertumoren is erg klein wanneer u uw poes op jonge leeftijd (vanaf 6 maanden) laat steriliseren.

Suprelorin chip

Naast de poezepil en sterilisatie is er nog een alternatief: de Suprelorin chip. Deze chip is oorspronkelijk gemaakt om de productie van mannelijke geslachtshormonen bij reuen te verminderen. Hierdoor worden reuen als het ware tijdelijk chemisch gecastreerd (6 of 12 maanden). De chip dient door de dierenarts onder de huid tussen de schouderbladen te worden ingebracht. Deze chip werkt ook bij bij teven, katers, poezen en zelfs vogels.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de poezelpil,sterilisatie of de Suprelorin chip? Neem dan contact met ons op.Handige informatie