• Gemakkelijk bestellen en afhalen in de winkel
  • Gratis thuisbezorgd vanaf € 75
  • Gratis afhalen en retourneren in de winkel
  • Persoonlijk advies in onze winkel
menu
0
Vandaag geopend van 09:00 tot 18:00

Castratie of sterilisatie van uw kat

De meest voorkomende reden om uw kat te castreren of steriliseren is zodat uw huisdier niet meer vruchtbaar is. Daarnaast kan castratie of sterilisatie ook plaatsvinden vanwege gezondheidsredenen of vanwege bepaald gedrag.

Castratie van de kat

Een kater kan op de leeftijd van 6 maanden worden gecastreerd. Wij raden u aan dit te doen, want castratie voorkomt sproeigedrag en vermindert het weglopen van huis. Daarnaast is uw kat natuurlijk ook onvruchtbaar en voorkomt u ongewenste nestjes. Via twee kleine sneetjes in de balzak worden beide teelballen verwijderd. Een kat is meestal zeer snel hersteld na de castratie. Mocht uw kat al eerder dan 6 maanden sproeigedrag vertonen, wacht dan niet af en neem contact met ons op. Na castratie verbruikt uw kat minder energie, pas daarom de hoeveelheid voer aan.

Sterilisatie van de kat

Om ongewenste nestjes te voorkomen is ons advies om uw poes op de leeftijd van ongeveer 6 maanden te steriliseren. Om die reden is het aan te raden een kat op de leeftijd van ongeveer 6 maanden te laten steriliseren. Bij sterilisatie worden de eierstokken verwijderd via een kleine snede in de buik. Sterilisatie voorkomt niet alleen ongewenste nestjes, maar ook baarmoederontsteking en het verkleint de kans op melkkliertumoren. Na de sterilisatie verbruikt een poes minder energie, pas de hoeveelheid voer hierop aan.

Wanneer u vragen heeft over de sterilisatie van uw kat, kunt u ons altijd bellen of even binnenlopen in onze kliniek. Wij helpen u graag.Handige informatie